Restorāna apskats: City Diner Crab&Wrap Boston Food Bar ēdienkarte

IMG_0019

Man ļoti garšo jūras veltes, taču Rīgā nemaz nav tik daudz vietu, kur tās nobaudīt. Tāpēc ļoti priecājos, kad uzzināju par City Diner jaunāko piedāvājumu – Crab&Wrap Boston Food Bar ēdienkarti. Tajā ietilpst vesels krabis ar piedevām par 16,50 eiro, puskilograms vēžu par 16,50 eiro vai kilograms vēžu par 25 eiro. Cenas likās pasakainas, ņemot vērā, ka pirmoreiz krabi ēdu šovasar Bergenas zivju tirdziņā Norvēģijā ar tā viegli šokējošajām cenām. Tāpēc uz City Diner ar draugu devāmies pie pirmās iespējas.

Diemžēl pirmā vilšanās sākas jau uzreiz pēc tam, kad bijām pasūtījuši divus krabjus. Viesmīle pēc brītiņa atgriežas, lai pateiktu, ka palicis tikai viens krabis. Esam gan nedaudz vīlušies, taču neļausim tam sabojāt dienu. Draugs piekrīt puskilogramam vēžu.

Drīz vien tiekam pie pasūtītā. Klāt jau nākamā aizķeršanās – man ar krabi iedod nazi un dakšiņu. Krabja čaula nudien ir ļoti cieta, tāpēc šāds aprīkojums ir labākajā gadījumā smieklīgs. Dodos palūgt atbilstošus piederumus, taču viesmīle man atbild, ka tādu neesot. Kad draugs viņai pārjautā vēlreiz, tad knaibles tomēr atrodas.

Arī pati maltīte nebija gluži tāda, kādu biju gaidījusi. Krabim vietām bija rūgtena piegarša – man ir aizdomas, ka pārsitot lielo čaulu sašķīda kāds no iekšējiem orgāniem. Ja ne, tad vaina pagatavošanā, jo tādai piegaršai būt nevajadzētu. Klāt pasniegtā ciabatta arī bija visai aizdomīga. Maizes gabals no ārpuses  bija ciets kā akmens, bet pašā vidū tomēr mīksts. Tā arī nesapratu, vai tas bija neveiksmīgas grauzdēšanas rezultāts vai tomēr maizīte bija gluži vienkārši sakaltusi? Jāsaka, ka maltītes labākā daļa bija frī kartupeļi (kuri pārāk ātri beidzās). Tāds, lūk, bija mans mēģinājums nobaudīt gardas jūras veltes Rīgas centrā – ne tas veiksmīgākais.

Es palēnām mēģinu apzināt labākās Rīgas zivju vietas, tāpēc priecāšos par ieteikumiem. Esmu bijusi Centrāltirgus Siļķītēs un dillītēs, kā arī Zivju letē. Pēdējā bija ļoti svaigs un gards ēdiens, taču pārbāztā telpa, uz vakarpusi strauji sarūkošā ēdienkarte un 50/50 apkalpošana tomēr nepārliecināja.

5 thoughts on “Restorāna apskats: City Diner Crab&Wrap Boston Food Bar ēdienkarte

  1. Dace saka:

    Nu mums ir krabju ķeramie, nākamreiz ēdīsi nevis Zivju tirgū vai City Diner, bet mūsmājās🙂 Un nebūs vilšanās🙂

  2. Velvet Mimosa saka:

    Izskatās, ka krabim bildē bija ļoti ilga, bet sarežģīta dzīve, un arī pēc savas nāves, to saldēja un pārsaldēja līdz tas nokļuva šķīvī.

    Man škiet, ka vienkārši jūsu ekspektācijas bija pārāk augstas, pie mums jau diezgan ilgi laba, arī zivju piedāvājuma, nav, vai arī ir, bet ļoti, ļoti ierobežotā daudzumā… Lai arī Latvija ir piejūras valsts un vispār ar ūdeņiem bagāta valsts, mani pārņem mēmās šausmas, ieraugot, kaut vai, CT zivju paviljona svaigo zivju piedāvājumu, kuru no bērnības atceros īpatnēji smaržojošo ar zivīm pilnu, kā ar omi gājām pirkt svaigu skumbriju. Šobrīd izskatās, ka zivju paviljons ir pārvērties improtēto sasaldēto gadiem glabāto kluču un kūpināto zivju izstrādājumu tirgotavu.

  3. Ieva saka:

    Vakar arī tur iegriezāmies un cerējām uz vēžiem.. Protams tādi neesot un vairs nebūšot..
    Ar to arī viss sākās… viens apelsīns esot un sulas nevar pasūtīt, ēdieni ne visi bija, mitrās salvetes nav, piederumi nebija.. siera mērce garšoja pēc skābā krējuma.. un šķiet viņiem vispār nekā tur nav… briesmīga iestāde…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s