Restorāna apskats: Burger Story

10919005_324552414410295_4013647892693389531_n

Parasti cenšos izvairīties no visa veida ātrajām uzkodām, taču ir viens žanrs, kas man ļoti, ļoti patīk – sauksim to par high end junk food. Proti, tas netiek pagatavots makdonalda tipa konveijervirtuvē no sastāvdaļām, kas mēnešiem nostāvējušas saldētavā, bet gan balstās uz pavisam citiem principiem un filozofiju. Burger Story atbalsta individuālu pieeju – pašceptas maizītes, vidēji izceptas liellopu gaļas kotletes un dažādas interesantas garšu kombinācijas.

Iesaku apskatīt Burger Story Facebook lapu, atrast tur ēdienkarti un jau laikus apdomāt pasūtījumu – ļoti iespējams, ka uz vietas gribēsies visu un uzreiz. Manuprāt, ēdienkarte ir fantastiski daudzveidīga – ir gan liellopa, gan vistas, gan arī jēra(!) gaļas burgeri, kā arī daži veģetārie varianti. No klasiskiem līdz ļoti intriģējošiem (Rīgas burgers ar ķimeņu sieru, burgers ar trifeļu majonēzi, dažādas jēra burgera variācijas ar olīvām).

Es pasūtīju klasiku – bekona un siera BBQ burgeru ar ķiploku frī kartupeļiem un paštaisītu BBQ mērci. Visi trīs bija vienkārši fantastiski, sākot ar gardo un sātīgo burgeru, kas izjuka rokās un kusa mutē, turpinot ar brīnišķīgajiem frī ar svaigu ķiploku (patiks visiem ķiplokmīļiem) un beidzot ar BBQ mērcīti, kura bija tieši laikā – ne par stipru, ne par saldu. Atzīšos, ka visu apēst nebiju spējīga, jo burgers bija ārkārtīgi sātīgs. Taču, ja jums patīk izaicinājumi, tad ir iespēja par 1,5 līdz 2,5 eiro (atkarībā no gaļas veida) jebkuram burgeram pielikt klāt papildus kotleti.

Ja drīzumā tikšu pie labākas kameras, tad turpmākajos apskatos noteikti būs arī skaistas bildes, kas pagaidām diemžēl īsti nav iespējams. Tāpēc jums būs jātic man uz godavārda, ka interjers burgernīcā ir ļoti patīkami amerikānisks un valda jauka atmosfēra. Man patīk, ka ir atvērtā virtuve, tātad vari sēdēt pretī un skatīties, kā tiek pagatavots tavs burgers. Es gan izvēlējos sēdēt pagrabstāva zālē, kas ir plaša un savā ziņā noslēgta no augšstāva nelielās kņadas. Noteikti varu uzslavēt pavārus un zinu, ka drīzumā noteikti tur iegriezīšos atkal.

Cenas svārstās no 5 līdz apmēram 9 eiro par burgeru, bet ar kartupelīšiem, mērcīti un dzērieniem jārēķinās ar apmēram 10 eiro uz cilvēku. Līdzīgi kā Street Burger, taču Burger Story piedāvā plašāku un eksotiskāku ēdienkarti, tāpēc es tam lieku treknāku plusiņu.

3 domas par “Restorāna apskats: Burger Story

  1. Pagājušā svētdienā ar draudzeni ieklīdām StreetBurger un man arī tas ļoti patika, maizīte likās tāda dabiskāka un gaļa bija grillēta un garšīga. Burgers nebija liels, es neņēmu komplektu tādēļ varēju burgeri notiesāt.
    Šis arī izskatās interesants variants ko pamēģināt! 🙂

    1. Ja tev patika Street Burger, tad noteikti patiks Burger Story, varbūt pat labāk 🙂

  2. Ja skatīties no viedokļa par fast food, tad te tiešām ir laba vieta(man te patīk vislabāk). Jūtams ka burgeri ir svaigi, un gaļa patiešam nav no sojas. Īsāk sakot , te laba vieta kur var pasēdēt kopā ar draugiem 🙂

Komentēt