Smaržu izlase rudens un ziemas sezonai

Mans pilnīgais un absolūtas vasaras aromāts šogad bija Frederic Malle tuberoze ar nedaudz tropisko piesitienu Carnal Flower. Lai arī cik ļoti negribētos nolikt flakonu “ziemas miegā” līdz nākamajai sezonai, tas tomēr ir tikai vasarā saprotams aromāts – vismaz man tā šķiet. Tāpēc apkopoju savu rudens un ziemas aromātu izlasi. Tajā neatrast jaunākās aktualitātes, tikai manās acīs un sajūtās skaistākos un interesantākos aukstā laika aromātus visdažādākajās cenu kategorijās.

Parfum d’Empire Ambre Russe ir fantastiski skaista ambra, ko iedvesmojusi cariskā Krievija, tās bagātības un pārmērības. Nošu saraksts vien ir to vērts! Sākot ar degvīnu un šampanieti, beidzot ar vīraku, ādu un tēju. Realitātē tā ir ļoti alkoholiska vīraka smarža, varētu izklausīties dīvaini, taču man tā šķiet viena no skaistākajām smaržām pasaulē – un ar raksturu, turklāt kādu vēl!

Frederic Malle Portrait of a Lady. Ļoti unikāls rudens aromāts, kurā vīraka, pačūlijas un rozes kombinācija savijas ar sandalkoka un sveķu bāzi. Rezultāts ir ļoti noslēpumains aromāts ar nelielu vintage pieskaņu. Kaut arī tas iznācis tikai 2010.gadā, parfimērijas pazinēju pasaulē iemantojis kulta statusu. Un ne velti.

Juliette Has A Gun Lady Vengeance. Klasiska smago aromātu kombinācija – roze un pačūlija. Gala rezultāts ir lieliski sapludinātas notis un ļoti piesaistošs aromāts, kas ir neparasts, taču ne ekscentrisks kā, piemēram, Ambre Russe.

Lancome La Vie Est Belle L’Absolu. Zinu, ka daudziem LVEB sērija liekas šķebinoši salda, par ko jāpateicas buķetē prominentajai pralinē saldumu notij. Aromāts patiešām ir salds un smags, taču ļoti sievišķīgā, siltā un patīkamā veidā. Pati neesmu iedziļinājusies atšķirībās staro LVEB flankeriem, taču šo versiju daudzi slavē kā sabalansētāko. Turklāt jāuzteic noturība – matu galos to varu sajust pat trešajā dienā.

Alkemia Black Magic Woman. Jau iepriekš esmu rakstījusi par aromātisko eļļu ražotāju Alkemia. Šis ir fantastisks šokolādes aromāts, kā radīts ziemas vakariem. Iesākumā tas ir tīrs kakao ar tam raksturīgo rūgtumu, taču drīz vien pārtop saldā un garšīgā šokolādes kūkā. Noteikti patiks gourmand aromātu cienītājiem.

Visi uzskaitītie aromāti ir smagi un ne visām gaumēm piemēroti, taču tas ir mans vismīļākais smaržu tips.

Komentēt