Divas ekonomiskās klases paletes, ko vērts iegādāties: Makeup Revolution Iconic 3 un Rimmel MagnifEyes Spice Edition

Varbūt esat jau dzirdējušas, ka “pensijā” iet Urban Decay Naked palete – leģendārā Naked, kas pirms astoņiem gadiem aizsāka acu ēnu palešu bumu un bija gandrīz katra blogera un kosmētikas mīļa arsenālā. Ēras gals, tā teikt. ASV Naked paletes iztirgo ar 50% atlaidi, bet pie mums nekā- Douglas internetveikalā pašlaik tā nopērkama par pilno cenu.

Turpinot Naked popularitātes un cenu tēmu, šodien pastāstīšu par divām nesen Drogās atrastām pērlēm – budžeta klases acu ēnu paletēm, kas ir kvalitatīvas, bet nesit pa maciņu. Kā gadījies, kā ne, abas ir Urban Decay Naked sērijas palešu dubultnieces.

Makeup Revolution Iconic 3 Eyeshadow Palette Swatches Urban Decay Naked 3 Dupe

Makeup Revolution Iconic 3 palete ir Urban Decay Naked 3 dupe, dubultniece, kopija, pakaļdarinājums – sauc, kā gribi. Tā kā pēdējos gados ir saradies daudz palešu-superzvaigžņu un to cenas arvien augušas, nav brīnums, ka nesnauž arī kopētāji. Makeup Revolution ir zīmols, kas kopē visu ko: Too Faced šokolādes tāfelītes paletes, Urban Decay jaunumus, tagad arī The Ordinary sejas ādas kopšanas produktus. Tā gan nav kopija 1:1, piemēram, iepakojums atšķiras, paletes nosaukums ir atšķirīgs, kā arī uz paletes skaidro redzams Makeup Revolution zīmola nosaukums. Makeup Revolution Iconic 3 palete neuzdodas par Naked 3, taču tai ir teju identiska toņu gamma un ēnu tekstūra un finišs atgādina Urban Decay acu ēnas. Savā ziņā tā ir pelēkā zona: likuma priekšā nekas nav pārkāpts, jo krāsas patentēt nevar, bet pircējam ir jāizdara izvēle – pirkt no cita nočieptu krāsu gammu vai arī nē.

Kā radošā darba darītājam man ir pretrunīgas jūtas, jo kāds Urban Decay birojos ļoti smagi strādā, lai izveidotu aktuālas toņu paletes, kas kļūst ārkārtīgi populāras visapkārt pasaulei. No otras puses, ne visi cilvēki var atļauties izdot 55 eiro par acu ēnu paleti, bet vai tāpēc viņiem nevajadzētu būt iespējai paspēlēties ar aktuālajiem toņiem un tendencēm? Atšķirībā no Ķīnas pakaļdarinājumiem, ar ko pilns Ebay un Aliexpress, dupe paletēm ir skaidri norādīts sastāvs un ražotājs, tāpēc nav jābaidās uzlikt uz plakstiņiem ko bīstamu. Paletes-dubultnieces ir laba alternatīva, ja nav iespējas nopirkt oriģinālu vai arī pirms lēmuma par oriģināla iegādi gribas saprast, vai krāsu salikums patiešām patīk un tiks lietots bieži.

Dupe paletes gan nekad nebūs pilnīgi tādas pašas. Ēnas varbūt nebūs tik mīkstas, matētie toņi varbūt būs pūderaināki nekā gribētos. Bet šķiet, ka pēdējos gados arī kopētājzīmoli ir uzņēmuši apgriezienus un nākuši klajā ar labām formulām. Par to arī šis stāsts.

Makeup Revolution Iconic 3 Eyeshadow Palette Swatches Urban Decay Naked 3 Dupe

Es ilgi domāju – pirkt vai nepirkt Naked 3 paleti. Brūngani rozīgais krāsu salikums ir ļoti delikāts un skaists, taču gandrīz ikviena paletes īpašniece, ar ko runāju, teica vienu un to pašu – smuki jau ir, bet stāv plauktā un nelietoju; kāpēc – nezinu! Tā nu nenopirku. Bet, kad sapratu, ka Drogās par 6,99 eiro ir nopērkama dubultniece, tad gan vairs nebija, ko domāt. Ņēmu ciet!

Šādi toņi izskatās uz ādas:

Makeup Revolution Iconic 3 Eyeshadow Palette Swatches Urban Decay Naked 3 Dupe

Neko dižu nebiju gaidījusi, taču ēnu kvalitāte mani patīkami pārsteidza! Mirdzošie toņi ir mīksti un viegli klājas (tiesa gan, ne tik labi kā Urban Decay ēnas, kas ir mans holy grail), tie ir pigmentēti un sniedz tieši vajadzīgo mirdzuma daudzumu, kas piemērots gan ikdienai, gan vakara pasākumiem. Matētie toņi ir mazāk pigmentēti un pūderaināki nekā gribētos, taču tie nekādā ziņā nav traģiski. Toņu gamma, protams, ir lieliska. Esmu ļoti priecīga, ka nopirku šo paleti, jo man tā lieliski der visdažādākajiem dzīves gadījumiem. Ar kvalitāti esmu pilnībā apmierināta un priecājos, ka pavisam apmierinošu paleti varēju iegādāties par gandrīz astoņas reizes zemāku cenu nekā oriģinālu.

Rimmel MagnifEyes Spice Edition Swatches Urban Decay Naked Heat Dupe

Otra palete, kas man bija pat vēl patīkamāks pārsteigums, ir Rimmel MagnifEyes Spice Edition. Tā ir Urban Decay Naked Heat dubultniece. Un, lai gan toņi ir ļoti līdzīgi, tie tomēr nav gluži identiski, vismaz spriežot pēc fotogrāfijām. Spice Edition seko jaunajai silto – oranžīgo un sarkanīgo – toņu tendencei.

Rimmel MagnifEyes Spice Edition Swatches Urban Decay Naked Heat Dupe

Jau rakstīju par Rimmel MagnifEyes Nude Edition paleti, kas man patika. Taču Spice Edition ir vēl solis uz priekšu! Visi toņi ir fantastiski pigmentēti – kā mirdzošie, tā arī matētie. Izcili klājas un ir viegli pludināmi. Ar paleti var izveidot daudzveidīgus grimus, jo tajā ir gan brūnie, gan oranži sārtie, gan arī tumši violets un vīna sarkans tonis. Mans vienīgais iebildums – man trūkst melna vai arī ļoti tumši brūna toņa skropstu līnijas ieēnošai.

Toņi darbībā apskatāmi šeit:

Rimmel MagnifEyes Spice Edition Swatches Urban Decay Naked Heat Dupe

Šī ir ļoti laba palete, un to noteikti ir vērts iegādāties, ja uzrunā siltā toņu gamma. Es uzskatu, ka nevajadzētu domāt tādās kategorijās kā “šis produkts ir labs par tādu cenu”. Jo – vai nu produkts ir labs, vai nu nav. Cena nemaina to, kā attiecīgais produkts izskatīsies uz tavas sejas. Neviens cilvēks, kas uz tevi paskatīsies, nezinās, cik esi samaksājusi – redzēs tikai to, vai izskaties labi, vai arī nē. Šī palete Drogas interneta veikalā maksā 10,99 eiro (vai 8,79 ar atlaidi), bet manā skatījumā tā ir vienkārši laba palete. Tā būtu laba palete arī tad, ja maksātu 30 vai 50 eiro.

Lūk, divas paletes – divas dubultnieces. Ļoti atšķirīgas, bet abas labas. Kura ir tava favorīte?

Komentēt